Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Svevia underhåller vägsträcka viktig för biltestindustrin

Slagnäs centralort för biltestindustrin. Foto: Svevia
Slagnäs centralort för biltestindustrin. Foto: Svevia
Publicerad av
Peter Höök - 06 maj 2019

För att trygga säkerhet och framkomlighet på väg 609 Slagnäs – Gotthardsberg samt väg 608 genom Slagnäs kommer Svevia under sommaren att utföra förstärkande förbättringsåtgärder på den 30 kilometer långa sträckan.  Slagnäs som ligger cirka sex mil söder om Arjeplog i Norrbotten, är en av de centrala orterna för den viktiga biltestindustrin i Norrbotten. På vägsträckan kommer det att utföras åtgärder för att förbättra vägens stora problem med tjäle och bärighet

– Det här är en vägsträcka som både boende men också hela biltestindustrin är helt beroende av att den ska fungera. Volkswagen har sin anläggning i Slagnäs och här ligger ett av Sveriges största hotell med boende från hela världen, säger Robert Nyhlén, Svevia.

Projektet är en underhållsåtgärd vilket betyder att delar av vägen grävs ur för att förstärkas med nytt bärlager och slutligen ett nytt slitlager med ny asfalt. I uppdraget ingår även renovering av byvägen genom Slagnäs.

– De här åtgärderna förebygger att större och mer allvarliga skador uppstår på vägkonstruktionen och ger vägen en bättre framkomlighet och högre trafiksäkerhet.

Vägarbetena längs väg 609 och inne i Slagnäs by kommer att påbörjas under juni och pågå under hela sommaren. Arbetet ska vara avslutat i september i år. Kontraktet är värt cirka 29 miljoner kronor.

– Jag tror och hoppas att alla som bor här har förståelse för hur viktigt det är att vi åtgärdar vägen och kommer att visa hänsyn mot de arbetsmaskiner och medarbetare som arbetar på vägen.

Annons

Annons

Annons