Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Momentum Industrial köper ETAB Industriautomation

Momentum förvärvar 70 procent av aktierna i ETAB. Foto: Etab
Momentum förvärvar 70 procent av aktierna i ETAB. Foto: Etab
Publicerad av
Peter Höök - 03 maj 2019

Momentum Industrial har idag tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i ETAB Industriautomation. ETAB är en  aktörer inom industriell automation i Sverige och genom förvärvet stärker Momentum Industrial sin position som leverantör av industrikomponenter och tillhörande tjänster till svensk industri. ETAB omsätter cirka 45 miljoner kronor per år och har 9 anställda. Tillträde beräknas ske i juni 2019.

– ETAB är ett väletablerat företag med starka kundrelationer till industriföretag över hela Sverige och har engagerade medarbetare med hög kompetens, säger Jimmy Norlinder, vd för Momentum Industrial. "Genom förvärvet kan vi stärka vår servicegrad, kompetens och tillgänglighet inom bland annat hydraulik för både nuvarande och nya kunder ytterligare – och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling och tillväxt".

– Morgondagens marknad kräver en förmåga och resurser för kontinuerlig utveckling, vilket Momentum Group erbjuder, säger Peter Carlsson, vd och ägare till ETAB Industriautomation. Vi på ETAB ser fram emot att fortsätta vår positiva långsiktiga utveckling tillsammans med våra kunder och leverantörer – och med en ny stark ägare och partner som delar både våra värderingar och mål.

ETAB kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter inom Momentum Industrial och tillträde beräknas ske i början av juni 2019.

Annons

Annons

Annons