Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Investerar 200 miljoner euro i hyttfabrik

DAF investerar 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien. Foto: Nordic Truckcenter
DAF investerar 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien. Foto: Nordic Truckcenter
Publicerad av
Peter Höök - 24 apr 2019

DAF ska investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien för att vara förberedd inför framtida produktionsvolymer, på grund av DAFs framgång runt om i världen. DAF informerade om investeringen under gårdagen då Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi, innovation besökte fabriken.

DAF öppnade sin Westerlo-fabrik 1966, där - förutom hytter – man även tillverkat egna axlar sedan början av sjuttiotalet. Den nuvarande arbetskraften på 2 800 anställda producerar axlar och hytter för lastbilar som kommer från produktionslinjerna i Eindhoven, Nederländerna och i Leyland, Storbritannien.

Med investeringen på 200 miljoner euro ökar kapaciteten hos hyttfabriken med cirka 45% till 300 hytter per dag. Detta nummer kommer att överensstämma med kapaciteten hos den nya Lackeringsfabriken, som öppnades officiellt i slutet av 2017, efter en investering på 100 miljoner euro.

Den befintliga hyttsvetsfabriken på 17.800 kvadratmeter kommer byggas ut med 13 200 m2. Utbyggnaden kommer att innehålla en enkellinjig layout med cirka 130 avancerade robotar och 135 helautomatiska svetspistoler för att ge kvalitet i världsklass, effektivitet och ergonomi.

Anläggningen för hyttdetaljer på 15 600 kvadratmeter kommer att utökas med 20 000 kvadratmeter. Den nya anläggningen kommer att ha flera sektioner, inklusive en huvudmonteringslinje och en takmonteringslinje. Den kommer också att innehålla en mycket avancerad test- och inspektionsavdelning.

 

DAF president, Harry Wolters kommenterar investeringen:

– Den nya toppmoderna hyttfabriken krävs för att DAF ska kunna växa både inom och utanför Europa. Efter genomförandet kommer de nya anläggningarna att vara de modernaste i sitt slag och sätta en riktlinje inom kvalitet, effektivitet och ergonomi. Framför allt visar investeringen på 200 miljoner euro återigen DAF:s förtroende för den belgiska fabrikens framtid.

Annons

Annons

Annons