Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Kamic Group förvärvar Robotteknik Automation Vetlanda

Har samlad erfarenhet av robotinstallationer. Foto: Kamic
Har samlad erfarenhet av robotinstallationer. Foto: Kamic
Publicerad av
Peter Höök - 16 apr 2019

Kamic Group har förvärvat samtliga aktier i Robotteknik Automation Vetlanda. Säljare är bolagets grundare och vd Jussi Lehikoinen. Robotteknik Automation Vetlanda bildades 1998 och bolaget har sedan dess byggt upp ett starkt anseende och en djup expertkunskap inom industriautomation.

Robotteknik programmerar och installerar kompletta robotceller och är i Sverige generalagent för robotar från Hyundai och Denso samt för vision-baserade matningssystem från Eyefeeder. Robotteknik erbjuder även service- och konstruktionstjänster för såväl kompletta anläggningar som enskilda robotar. Bolaget har 12 anställda och en årlig försäljning på cirka 40 miljoner kronor.

– Robotteknik har genom sina kunniga medarbetare nästan 100 års samlad erfarenhet av att projektera, bygga, installera och programmera olika typer av robotceller för exempelvis svetsning och materialhantering. Man jobbar nära sina kunder och leverantörer och strävar hela tiden efter att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen. Som ny ägare kommer vi inom Kamic Group att stödja Robotteknik med kunskap, kontakter och organisatorisk support så att Jussi och hans medarbetare kan fokusera än mer på det de är bäst på, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group.

Den tidigare ägaren och verkställande direktören i Robotteknik, Jussi Lehikoinen, kommer fortsätta att leda bolaget som framöver kommer att ingå i Kamic Groups affärsområde Production Technology. Jussi kommenterar:

– Kamic Group känns som en mycket bra ny hemvist för oss inom Robotteknik. Som en del av Kamic-familjen och affärsområdet Production Technology får vi tillgång till ytterligare kunskap, relationer och stöd vilket kommer att hjälpa oss framåt och uppåt i vår utveckling.

Annons

Annons

Annons