Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Saab får order från den australiska armén

Saab levererar ammunition till Carl-Gustaf. Foto: SAAB
Saab levererar ammunition till Carl-Gustaf. Foto: SAAB
Publicerad av
Peter Höök - 11 apr 2019

Saab har fått en order på leverans av ammunition till Carl-Gustaf till den australiska armén. Det totala ordervärdet är 168 miljoner kronor och leveranserna beräknas ske under 2020.I september 2018 lade den australiska armén en order på den senaste versionen av systemet – Carl-Gustaf M4.

– Vi är mycket glada över att den australiska armén fortsätter investera i Carl-Gustaf-systemet och vi är stolta över det förtroende vår kund har för Saab. Ordern är ett bevis på en fortsatt stark tilltro till Saabs Carl-Gustaf-system och den tillhörande toppmoderna ammunitionen. De många ammunitionstyperna till Carl-Gustaf ger användaren en stor taktisk flexibilitet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs världsledande vapensystem Carl-Gustaf har använts under lång tid och med stor framgång världen över, inklusive i den nordiska och baltiska regionen. Vapensystemet Carl-Gustaf kan använda en rad olika ammunitionstyper och tillåter avsuttna soldater att bekämpa olika mål – från att neutralisera stridsfordon till att röja hinder och att bekämpa fiender i byggnader. Systemet som har sålts till över 40 länder utvecklas fortlöpande med nya ammunitionstyper och förbättrade förmågor.

Annons

Annons

Annons