Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Motala Verkstad Group och Blue Future slår samman sina verksamheter

MVG och Blue Future Sweden slås samman. Foto: MVG
MVG och Blue Future Sweden slås samman. Foto: MVG
Publicerad av
Peter Höök - 05 apr 2019

Motala Verkstad Group, MVG och Blue Future Sweden har idag kommit överens om att ytterligare stärka sina positioner genom att slå samman sina verksamheter i Kristinehamn. Den marina profil som sedan länge gjort Kristinehamn internationellt välkänd, befästs ytterligare i och med den här sammanslagningen.

MVG har idag fem produktionsanläggningar, en i Motala, två i Västerås samt två i Kristinehamn (Höje och Gustavsvik). Blue Future har en anläggning i Kristinehamn, Norra Verken, och verksamheterna kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. I samband med samgåendet kommer Linda Take att ta rollen som vd för samtliga tre anläggningar i Kristinehamn, vilka fortsättningsvis kommer att uppträda enhetligt på marknaden under namnet Blue Future.

– När vi utvärderar erfarenheter, kompetenser och resurser konstaterar vi att det här är bra både för oss och för våra kunder. Blue Futures starka ställning inte minst inom det marina servicesegmentet ges nu en unik möjlighet att växa och utvecklas ytterligare, säger Linda Take, vd Blue Future.

– För MVG är det ett mycket värdefullt tillskott med Blue Futures verksamhet och kompetens. Blue Future kompletterar MVG på ett mycket bra sätt. Samtliga anläggningar och verksamheter inom koncernen har tydliga roller och är mycket viktiga för vår fortsatta starka tillväxt, säger Daniel Ellison, vd MVG.

Blue Future Sweden är en koncern med bas i Kristinehamn. Via dotterbolagen, Blue Future Marine, Blue Future Turbine och Blue Future Innovation, levereras utrustning för den marina industrin och turbinservice för vattenkraftverksindustrin samt olika typer av innovativa lösningar för vattenrening. Gruppen sysselsätter cirka 40 personer och omsätter cirka 40 miljoner.

Annons

Annons

Annons