Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Södra satsar på vidareförädling

 Södra satsar på förädling. Foto: Per Pixel Petersson
Södra satsar på förädling. Foto: Per Pixel Petersson
Publicerad av
Peter Höök - 04 apr 2019

Enligt Södra ökar efterfrågan på vidareförädlade produkter stadigt. Därför satsar koncernen nu på Kindasågen i Kisa, genom att investera i en helt ny anläggning. Om detta skriver corren.se

Tack vare en årlig tillväxt på 20 procent, vad gäller förmålade produkter, under de senaste åren satsar nu Södra på Kindasågen i Kisa och investerar i sin andra målningsanläggning för ytterpanel. Det nya måleriet kommer att hantera såväl grund- som mellanstruken panel och tanken är att verksamheten ska vara i drift under första kvartalet 2020.

– Vi ser en marknad i förändring där hantverkare vill ha allt mer vidareförädlade produkter, vilket underlättar och spar tid. För att möta behovet intensifierar vi vår satsning på målad ytterpanel, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef för Södra Wood till corren.se.

Just nu befinner sig Södra i ett upphandlingsstadie där dialog förs med en mängd olika leverantörer. Vad slutsumman blir, eller hur stor anläggning som byggs, är ännu inte klart, men att satsningen leder till någon form av bemanningsökning är en sak som är säker.

Annons

Annons

Annons