Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 24 2019
Senaste Nytt

Prins Carl Philip besökte Hannovermässan

Prins Carl Philip gjorde en rundvandring på mässan med besök till ett urval av företag, organisationer och andra aktörer i den svenska delegationen. Foto: Kungahuset/Pelle T Nilsson/SPA
Prins Carl Philip gjorde en rundvandring på mässan med besök till ett urval av företag, organisationer och andra aktörer i den svenska delegationen. Foto: Kungahuset/Pelle T Nilsson/SPA
Publicerad av
Markku Björkman - 03 apr 2019

Den 1–2 april besökte Prins Carl Philip Hannovermässan, som är världens största industrimässa. Varje år står ett land i särskilt fokus och under 2019 års mässa är det Sverige.

Sverige är partnerland vid mässan i Hannover 31 mars–5 april. Temat för det svenska partnerskapet är Sweden Co-Lab. Namnet syftar till att visa Sverige som ett växthus för samskapande (Co) och innovation (Lab).

Målet med partnerlandssatsningen, som sker i linje med Sveriges exportstrategi, är att ge svenskt näringsliv hjälp att nå en global publik, främja utländska investeringar till Sverige samt erbjuda en plattform att visa upp idéer, samarbeten, innovativa lösningar och en aktuell bild av landet.

Sveriges export- och investeringsråd, Business Sweden, är projektledare och mer än 130 svenska företag, organisationer, universitet, myndigheter, regioner med flera har engagerat sig i satsningen.

Regeringen representerades på mässan av statsminister Stefan Löfven samt statsråden Ibrahim Baylan, Matilda Ernkrans, Ann Linde och Anders Ygeman.

Prins Carl Philips besök vid Hannovermässan inleddes med att Prinsen deltog vid ”Executive Lab” och en presentation och rundabordsdiskussion på temat ”The product is dead – long live the product” om digitalisering och samband mellan fysiska produkter, data och tjänster. Prinsen besökte även den svenska paviljongen för en visning, meddelade kungahuset i ett pressmeddelande.

Dagen avslutades med en middag, arrangerad av Sveriges ambassad, med svenska start up-företag och tyska motparter.

Tisdagen den andra april inleddes med ett besök till Volkswagen i Wolfsburg tillsammans med företrädare för Scania och runt 30 svenska start up-företag.

Prins Carl Philip avslutade sitt besök till Hannovermässan genom att delta vid mässans stora bankett, Herrenhausen Gala Dinner, på slottet Herrenhausen under värdskap av Niedersachsens regering, tyska industriförbundet BDI och Hannovermässan.

 

Annons

Annons

Annons