Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Northvolt ökar takten

Northvolt vill snabba på byggandet av den första halvan av batterifabriken i Skellefteå. Foto: Northvolt
Northvolt vill snabba på byggandet av den första halvan av batterifabriken i Skellefteå. Foto: Northvolt
Publicerad av
Peter Höök - 15 mar 2019

Northvolt vill producera större volymer och vill snabba på byggandet av den första halvan av batterifabriken i Skellefteå. Det rapporterar SVT Nyheter.

– Efterfrågan på battericeller är mycket stor och större än vad vi hade räknat med, säger Peter Carlsson, vd för Northvolt, till SVT.

I början av juni förra året fick Northvolt tillstånd till en produktionslina med en årlig tillverkning av 35 000 ton litiumjonbatterier. Nu vill bolaget starta en årlig tillverkning av 85 000 ton litiumjonbatterier och har lagt fram förslaget till mark- och miljödomstolen.

Ett utökat tillstånd skulle innebära att det blir billigare att bygga anläggningen, vi skulle kunna komma igång med produktionen tidigare och omgivningen behöver inte påverkas lika mycket lika länge, skriver bolaget i sin ansökan om miljötillstånd enligt miljöbalken.

Northvolt har även kommit fram till att anläggningen inte kommer att behöva bli så stor som bolaget först räknade med. Northvolts plan är att kunna börja bygga anläggningen i sommar och att starta produktionen i slutet av 2020, men då måste mark- och miljödomstolen fatta ett positivt beslut redan under våren.

Annons

Annons

Annons