Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Levererar gas och tryckluft till sjukhus i Stavanger

Installerar system för medicinska gaser. Arikvbild
Installerar system för medicinska gaser. Arikvbild
Publicerad av
Peter Höök - 12 mar 2019

Befolkningen i Stavanger och Rogalandregionen växer. För att möta de ökade kraven på sjukvården uppförs nu ett nytt universitetssjukhus. Det nya Stavanger Universitetssjukhus kommer att slutföras år 2023. Oras har fått i uppdrag att installera system för medicinska gaser i sjukhuset, till ett värde av cirka 115 miljoner SEK exklusive moms.

– För Bravida har förvärvet av Oras bidragit till att vi nu har ett bredare utbud av tjänster inom sjukhusområdet. Det här projektet är ett bra exempel på det, säger Tore Bakke, divisionschef för Bravida Norge.

I Oras leverans till det nya sjukhuset ingår: medicinsk syre, medicinsk lustgas, medicinsk luft, instrumentluft, syntetisk luft, medicinsk koldioxid, vakuum, evakuering av narkosgaser, centralt avgassystem för anestesi- och diatermgaser, teknisk tryckluft, kväve och specialgaser.

– Vi är stolta över att Oras har tilldelats detta uppdrag. Särskilt spännande är att projektet har stort fokus på innovation. Vi har kompetens, processer och medarbetare för att kunna utföra denna typ av projekt. Vi ser fram emot att komma igång med projektet, säger Usman Riaz, chef för medicinska gaser i Oras AS.

Projektet startar med en planeringsfas som påbörjas i maj 2019. Produktionen startar 2020.

Annons

Annons

Annons