Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Lantmännen Unibake genomför stor renoveringsinsats

Korvbrödsbagarn är ett av Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd. Foto: Unibake
Korvbrödsbagarn är ett av Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd. Foto: Unibake
Publicerad av
Peter Höök - 06 mar 2019

Lantmännen Unibake satsar på en långsiktig utveckling av verksamheten i Örebro och genomför en större investering i bageriet. Uppgraderingen av bageriet avslutas i början av 2020. Lantmännen Unibake kommer med start 2019 att genomföra en investeringsinsats i ett av sina svenska bagerier, lokaliserat i Örebro. Investeringen görs för att modernisera produktionen och är betydelsefull för bageriets långsiktiga utveckling. 

– Vår produktion i Sverige och bageriet i Örebro är en viktig del i Lantmännens värdekedja och vårt ansvar från jord till bord. Moderniseringen av bageriet kommer att bidra till en bättre arbetsmiljö och en ökad konkurrenskraft i vår bageriverksamhet i Örebro, säger Jonas Lindell, vd på Lantmännen Unibake i Sverige.

På bageriet, som är 18 000 kvadratmeter stort, arbetar idag 200 personer. Investeringen, som avslutas 2020, kommer att innebära att delar av dagens manuella arbete med förpackning av bröd automatiseras och ett 20-tal tjänster påverkas.

– Investeringen kommer att leda till en moderniserad produktionsprocess vilket gör att personalstyrkan i Örebro kommer att minska. Det nya arbetssättet skapar samtidigt en bättre arbetsmiljö för medarbetarna, säger Jonas Lindell.

Lantmännen Unibake är en av Europas största bagerikoncerner. Produktionen i Sverige är koncentrerad till tre bagerier lokaliserade i Huddinge, Mantorp och Örebro. I Örebro tillverkas bröd inom ”fast food”-segmentet som marknadsförs under varumärket Korvbrödsbagarn.

Annons

Annons

Annons