Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Alfa Laval utvecklar processlösningar för insektsodling

Insektsodling ska lösa det globala behovet av protein. Foto: Bühler Insect Technology
Insektsodling ska lösa det globala behovet av protein. Foto: Bühler Insect Technology
Publicerad av
Peter Höök - 05 mar 2019

Alfa Laval har tecknat ett partneravtal med Bühler Insect Technology Solutions, en banbrytande leverantör av integrerade lösningar för insektsodling och bearbetning. Tillsammans kommer de två företagen att kunna erbjuda avancerade modulbaserade produktionsläggningar för den växande insektsindustrin. De två bolagen kommer även att samarbeta inom forskning och utveckling, marknadsföring samt eftermarknadstjänster.

Alfa Laval och Bühler Insect Technology Solutions har samarbetat sedan början av 2018 och gemensamt utvecklat unika lösningar för värmeöverföring, separation av fasta substanser och lipider/fettämnen, samt flödeshantering för modulära insektsanläggningar. Genom det nyligen tecknade avtalet kommer Alfa Laval och Bühler Insect Technology Solutions att erbjuda lösningar som gör det möjligt att skala upp små anläggningar till effektiva, integrerade protein-produktionsanläggningar för insektsproteiner, för vidare användning som djurfoder.

– Vi ser fram emot att överföra vår expertis från andra applikationer till lösningar för denna dynamiska, nya marknad. Samarbetet med Bühler innebär att vi kombinerar vår beprövade teknik med en komplett integrerad lösning vilket ger kunderna ett större mervärde än någon av oss hade kunnat göra på egen hand, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen.  

Andreas Aepli, vd för Bühler Insect Technology Solutions säger: "I Alfa Laval är vi stolta över att ha hittat en partner som delar vår inställning och vision i denna spännande nya bransch. Vi är övertygade om att insekter kommer att spela en viktig roll för att göra vårt livsmedelssystem mer hållbart."

Annons

Annons

Annons