Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 21 2019
Senaste Nytt

VBN Components tecknar exklusivt licensavtal

Tillverkar i världens hårdaste stål. Foto: VBN Components
Tillverkar i världens hårdaste stål. Foto: VBN Components
Publicerad av
Peter Höök - 05 mar 2019

En global verkstadskoncern med säte i Europa har tecknat ett licensavtal med VBN Components. Avtalet innebär en exklusiv licens inom en specifik nisch av höghållfasta komponenter, som än så länge hålls konfidentiell. Kunden köper idag mindre serier av detaljer samt utvecklingsarbete av VBN för att anpassa den här nya typen av tillverkning till sina komponenter. Större seriestorlekar kommer senare att produceras på kundens enheter världen över. VBN kommer stödja kunden i införandet av tillverkningsceller med VBNs patenterade materialteknik.

– Det här är en otroligt viktig verifikation på att våra 3D-printade material Vibenite® håller högsta kvalitetsklass. Efter omfattande teknisk provning och analys så har avtalet signerats och vi ser med glädje fram emot att få samarbeta med denna globala partner, säger Martin Nilsson, vd på VBN Components.

Avtalet är en viktig milstolpe i VBN Components framgångshistoria. Storleken på avtalet är i mångmiljonklassen och växer kraftigt allteftersom affärerna och leveranserna ökar. Verkstadsbolaget besitter stor kompetens inom området höghållfasta material och är en av aktörerna som tidigt startade samarbete med VBN.

– Licensavtalet är en fjäder i hatten för vår grundidé om att göra bättre material med 3D-printing än vad man traditionellt kan framställa. Kunden får ett bättre material, mycket större detaljflexibilitet och rejält minskade bearbetningskostnader, äger Martin.

Annons

Annons

Annons