Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Elscooterbolaget Voi tar in ytterligare 278 miljoner i nya investeringar

Voi attraherar investerare.  Foto: Jacky Sin
Voi attraherar investerare. Foto: Jacky Sin
Publicerad av
Peter Höök - 04 mar 2019

Svenska Voi tar in ytterligare 278 miljoner i nya investeringar från både nya och befintliga ägare, däribland Vostok New Ventures. En av de nya investerarna är svenska storspelaren Creandum, som bland annat tidigare investerat i Spotify, Klarna, Izettle och Kry. Så sent som i november tog svenska Voi in hela 452 miljoner kronor i en runda. Om detta rapporterar DI Digital.

– För mig är Creandum och Vostok de två starkaste svenska investerarna och de två svenska jag ville ha med i Voi, så vi är superglada för det såklart. Johan Brenner, partner på Creandum, kliver också in i styrelsen och han har över 40 års erfarenhet av tech och investeringar. De kommer vara väldigt värdefulla”, säger Vois medgrundare och vd Fredrik Hjelm till DI.

Investeringen ska hjälpa Voi med expansionen i Europa. Redan i dag finns bolaget i 14 städer och enligt bolaget har man nu över 400 000 användare som tillsammans genomfört över 750 000 resor på bolagets elscootrar. Dessutom lanserar bolaget nu i Oslo och senare under mars väntar även Helsingfors. 

Annons

Annons

Annons