Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Indutrade köper brittiskt svetsföretag

Indutrade köper Wholesale Welding Supplies. Foto: Wholesale Welding Supplies
Indutrade köper Wholesale Welding Supplies. Foto: Wholesale Welding Supplies
Publicerad av
Peter Höök - 04 mar 2019

Indutrade har den 1 mars tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det brittiska företaget Wholesale Welding Supplies Ltd. Avtalet tecknades efter marknadens stängning i fredags. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.

Weldability Sif, som är företagets varumärke, är leverantör av ett brett utbud av utrustning, förbrukningsartiklar och utbildningstjänster till marknaden för industrisvetsning. Utöver svetsmaskiner, förbrukningsartiklar och tillbehör tillhandahåller företaget även rök- och dammextraheringslösningar samt tjänster inom test och översyn av arbetsmiljöer.

Med sina snabba och tillförlitliga produktleveranser, sin engagerade kundtjänst och ett fullt utrustat modernt utbildningscenter är Weldability Sif en pålitlig leverantör till distributörer i främst Storbritannien. Weldability Sif har 42 medarbetare och en nettoomsättning på cirka 8 miljoner GBP. Tillträde ägde rum den 1 mars och bolaget kommer att ingå i Indutrades affärsområde UK.
 

 

Annons

Annons

Annons