Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Världspremiär för robottillverkad aluminiumbåt

Båtarna tillverkas i världens mest moderna båtfabrik. Foto: High Coast of Sweden
Båtarna tillverkas i världens mest moderna båtfabrik. Foto: High Coast of Sweden
Publicerad av
Peter Höök - 27 feb 2019

High Coast of Sweden är ett nytt företag men med lång erfarenhet. Bakom företaget står grundarna till Anytec och Ocklebo, med Mats Melbin som CEO. Med i företaget finns ordförande Tommy Gustafsson-Rask, vd BAE Systems och den kände Örnsköldsviks-profilen Nicklas Nyberg med flera. High Coast of Sweden är ett nytt företag, men med lång erfarenhet. High Coast of Sweden är först i världen med automatisk tillverkning.

High Coast of Swedens båtar är utvecklade för att klara den tuffa och speciella sjö som finns i Norden och i Höga Kusten. Skroven är designade av den kände båtkonstruktören, Andrew Lea. Målet är att skapa familjebåtar med extremt goda sjöegenskaper, framförallt i höga farter. Dessutom skall båtarna vara ekonomiska att köra, köpa och att äga.

Båtarnas skrov är utformade så att de är lättdrivna vilket garanterar en låg bränsleförbrukning.  Tack vare att båtarna tillverkas i världens mest moderna båtfabrik, helt robotiserad, ger detta mycket starka och vridstyva skrov en båt med extrema kvaliteter och köregenskaper i världsklass, till ett förmånligt pris.

Annons

Annons

Annons