Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

ChromoGenics tar genombrottsorder i Danmark

Foto: ChromoGenics
Foto: ChromoGenics
Publicerad av
Peter Höök - 08 feb 2019

ChromoGenics är stolta över att ha fått en genombrottsorder i Danmark att leverera dynamiska glas till en kulturbyggnad på Esplanaden i Köpenhamn.

Byggnaden uppfördes 1873 och huserade ursprungligen Det Kongelige Søkort-Arkiv och Danmarks Meterologiske Institut. Det är väldigt hårda krav på projektet då byggnaden inte får avvika visuellt efter ombyggnationen jämfört med före. Detta har PLH Arkitekter med Jan Borgstrøm i spetsen löst på ett mycket elegant sätt. Till fyra stora skylights och åtta öppningsbara takfönster har arkitekten valt vår nya produkt ConverLight 75. Skälet till detta val är de mycket höga kraven på dagsljusinsläpp och komfort.

ChromoGenics erbjuder dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp och statiska glas i världsklass. Bolagets unika teknologi ConverLight ger ett hållbart solskydd för ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. ConverLight bidrar även till fastigheters miljöcertifieringar.

Med detta val har arkitekten undvikit utvändig solavskärmning för att maximalt nyttja dagsljuset men samtidigt reducera behovet av kyla och konstgjort ljus. Ordervärdet är cirka 600 000 kronor.

– Vi är väldigt glada att vi fått ett genombrott på den danska marknaden med vår nya produkt ConverLight 75 och dess unika dynamiska och transparenta egenskap, säger Jerker Lundgren vd på ChromoGenics.

Annons

Annons

Annons