Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Ökad digitalisering inom hemtjänsten

Foto: Camanio Care
Foto: Camanio Care
Publicerad av
Peter Höök - 08 feb 2019

Ytterligare två kommuner, Kalix och Lidingö, har valt att investera i Camanio Cares digitala tillsynsrobot Giraff. Lösningen som Camanio Care levererar underlättar tillsynen genom att ta bort restiden när det annars tar lång tid att ta sig till brukarna. 

Giraff är en tillsynsrobot som anhöriga, hemtjänst eller sjukvårdspersonal kan använda för att göra virtuella tillsynsbesök hos personer som bor kvar hemma trots regelbundet vårdbehov. Den finns sedan tidigare på flera platser i Sverige, bland annat i en träningslägenhet på Danderyds sjukhus. Nu har två kommuner, Kalix kommun och Lidingö kommun, valt att investera i lösningen för brukare som bor mer otillgängligt till. Kalix kommun gör detta genom projektet "Visningsrum digitalisering en del i framtidens vård" som finansierats av Region Norrbotten. Totalt ordervärde för båda affärerna ligger på ca 300 000 kronor.

– Vi ser flera möjligheter och användningsområden för vår Giraff. Dels för våra vårdtagare som vi kan erbjuda bredare utbud till och ökad trygghet i hemmet med tillsyn på distans. Även för deras anhöriga som kan vara mer delaktiga i vardagen. Ett till exempel som vi ser är att kunna utföra rehabprogram och genom Giraffen kan fysioterapeuten se så att övningen utförs rätt. En trygghet och ett verktyg för både brukare och personal, säger Malin Drugge, kvalitetsutvecklare på socialförvaltningen i Kalix kommun.

– En ökad digitalisering inom hemtjänsten är en viktig del av vår verksamhetsutveckling. Digitala hjälpmedel som Giraff skapar möjligheter för oss att öka kundfokus genom att förändra arbetssätt och därmed arbeta smartare och effektivare, säger Barbro Aldén, enhetschef på Rudboda Hemtjänst på Lidingö.

Giraff låter vårdgivare koppla upp sig mot en telepresencerobot som står ute hos brukaren. Roboten styrs av vårdgivaren och kan, efter att brukaren accepterat det inkommande samtalet, åka runt i brukarens hem. Genom kamera, skärm, mikrofon och högtalare kan brukare och vårdgivare prata med varandra på ett naturligt sätt och det är också möjligt att ta en titt på till exempel mediciner. 

Annons

Annons

Annons