Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Volvia partner till AI Innovation of Sweden

AI Innovation of Sweden fungerar som ett nav i utvecklingen, säger Martin Hiller, affärsutvecklingschef på Volvia
AI Innovation of Sweden fungerar som ett nav i utvecklingen, säger Martin Hiller, affärsutvecklingschef på Volvia
Publicerad av
Peter Höök - 08 feb 2019

I onsdags invigdes AI Innovation of Sweden på Lindholmen Science Park. Volvia är en av ett 40-tal partners till centret, som genom samverkan och samlokalisering ska accelerera innovation och forskning inom praktiskt tillämpad Artificiell Intelligens – ett område som blir allt viktigare för försäkringsbranschen. 

AI Innovation of Sweden är en nationell en neutral satsning med ambition att fungera som en motor i det svenska AI-ekosystemet. Fokus ligger på att accelerera tillämpning av AI genom delning av kunskap och data, samlokalisering och samarbetsprojekt. Allt med ett starkt fokus på etik, transparens och säkerhet.

Volvia är ett av de 40-tal organisationer och företag som har anslutit sig, och fler väntas tillkomma. Centrets partners kommer från såväl näringsliv och akademi som offentlig verksamhet. För Volvias del var det självklart att engagera sig i ett projekt med så mycket samlad kompetens. Man ser fram emot möjligheten att driva spjutspetsprojekt och bidra till utvecklingen av AI.

– Det kommer att krävas mycket utveckling och hög kompetens för att vara i framkant inom AI. För Volvia tror vi att vägen framåt är i samverkan med andra partners, både från våra redan upparbetade samarbeten, och från spännande forskning och start-ups som är med och driver på teknikutvecklingen. Det är ett bra initiativ med en neutral plats att samverka som fungerar som ett nav i utvecklingen, säger Martin Hiller, affärsutvecklingschef på Volvia. Han ser också ett stort värde i den lokala förankringen:

– Vi är måna om att Göteborg ska vara en attraktiv stad att arbeta i, inte minst för att vi i framtiden ska kunna fortsätta att locka till oss arbetskraft och nya talanger.

Volvia ser stora möjligheter för försäkringsbranschen att i större utsträckning använda sig av AI när det gäller att kunna förutse risker, något som kommer att bli allt mer efterfrågat.

Annons

Annons

Annons