Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Flexator varslar i Anneberg

Foto: Flexator
Foto: Flexator
Publicerad av
Peter Höök - 07 feb 2019

Till följd av fallande lönsamhet och låg orderingång varslar Flexator om personalneddragningar i Anneberg. Flexator varslar om uppsägning av sammanlagt 24 anställda vid bolagets anläggning i Anneberg. Antalet anställda i Anneberg är 129 personer.

Flexator har under en tid haft svagare än förväntad orderingång och vikande resultat. Efter en genomgripande analys av verksamheten vidtas nu nödvändiga åtgärder för att komma tillrätta med nuvarande situation och bygga ett starkare Flexator. Åtgärderna inkluderar bland annat effektiviseringar inom produktionen samt ett ökat affärsmässigt fokus genom hela verksamheten.

– Vi har pågående diskussioner med de fackliga parterna och kommer löpande hålla samtliga berörda parter informerade om nästa steg gällande samverkan och förhandlingar, säger Björn Kölerud, vd för Flexator.

Flexator är leverantör av typhuskoncept. Numera finns Fexartor i Gråbo, öster om Lerum, och i skånska Eslöv. I Gråbo tillverkar man varje år omkring 1 200 moduler och arbetsbodar åt företag som Temporent, Skanska Maskin och Cramo med flera. Modulerna repareras och rekonditioneras i Eslöv, där Flexator även producerar tillbehör och komponenter till våra övriga byggnader.

Annons

Annons

Annons