Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Allgongruppen tar order på radiostyrning i USA

Foto: Allgon
Foto: Allgon
Publicerad av
Peter Höök - 06 feb 2019

Tele Radio i Lysekil, som ingår i Allgongruppen, meddelar att deras dotterbolag i USA tar en order från Kone på radiostyrning för lyftutrustning för 2 miljoner kronor. Ordern kommer från hissdivision i Kone Inc., en av världens ledande leverantörer av hissar. Kone kommer att använda radiostyrningssystemet Panther från Tele Radio för att underlätta arbetet vid montage av nya hissar eller service och underhåll av befintliga anläggningar.

Radiostyrningslösningen från Tele Radio kommer bland annat att användas för lyftvinschar i hisschaktet vid lyft av utrustning och verktyg som behövs medan hissen installeras eller vid service och underhåll. Detta möjliggör ett säkert och ergonomiskt riktigt arbete för installatörer och servicepersonal. Tele Radio kommer att påbörja leveranser omgående.

– Vi fick denna order eftersom vi har möjligheten att leverera säkra och pålitliga system som har rätt certifieringar för den krävande lyftindustrin. Kone är ett välrenommerat globalt företag med höga krav på sina leverantörer. Vi är stolta att kunna erbjuda våra produkter och kunskap till dem, säger Miguel Tellez, vd på Tele Radios amerikanska dotterbolag.

Annons

Annons

Annons