Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Assemblin deltar i stort partneringprojekt

Assemblin ansvarar för installationer inom värme och sanitet vid ombyggnaden av medicinkliniken vid Falu Lasarett.
Assemblin ansvarar för installationer inom värme och sanitet vid ombyggnaden av medicinkliniken vid Falu Lasarett.
Publicerad av
Peter Höök - 05 feb 2019

Assemblin utför installationer av system för avlopp, vatten, värme, kyla och medicinska gaser i samband med ombyggnad av medicinkliniken vid Falu Lasarett. Projektet genomförs i partnering med ByggDialog som beställare och Landstinget Dalarna som slutkund. Ordervärdet uppgår till omkring 15 miljoner kronor och ombyggnadsytan omfattar två plan om cirka 3 800 kvadratmeter i Hus 11 på sjukhusområdet. Projekteringen startade i maj och i oktober inleddes produktionsfasen. Våren 2020 ska projektet vara avslutat.

– Vi har tidigare genomfört ett flertal sjukhusprojekt tillsammans med Assemblin. Med våra goda erfarenheter känner vi oss trygga med valet av installatör, säger Jörgen Sundhäll, vd på ByggDialog.

Projektledaren Jan-Olov Fransson vid Assemblin VS i Karlstad har tillsammans med kollegorna i Dalarna byggt upp en mycket stark projektorganisation. Assemblin har nyligen varit engagerade i en annan entreprenad vid Falu Lasarett och har tidigare även haft ett flertal uppdrag för Landstinget Dalarna vid sjukhusen i Ludvika, Avesta och Mora.

– Sjukhusprojekt har blivit något av en specialitet för oss och våra medarbetare vet vad som krävs vid uppdrag av det här slaget. Som alltid när vi arbetar i sjukhusmiljö ställs väldigt höga krav på planering och hänsyn, för att störa verksamheten så lite som möjligt, säger Viktor Smederöd, filialchef vid Assemblin VS i Borlänge.

Annons

Annons

Annons