Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Powercell tar order från ledande europeisk fordonstillverkare

Foto: Powercell
Foto: Powercell
Publicerad av
Peter Höök - 04 feb 2019

PowerCell Sweden har fått en uppföljande order på bränslecellsstackar av en ledande europeisk fordonstillverkare värd totalt 5,3 miljoner kronor. Stackarna beräknas levereras under det andra kvartalet i år. Företaget har under hösten köpt utvecklingstjänster av PowerCell och kommer att använda stackarna för tester i fordon.

PowerCell har levererat ingenjörstjänster till företaget och bland annat hjälpt till med att anpassa gränssnittet mellan bränsleceller och tillverkarens plattform. Nu följer kunden upp med en beställning på bränslecellsstackar som kommer att monteras i tillverkarens fordon för tester.

– Det här är ännu ett bevis på det stadigt ökande intresset för bränslecellsteknologin inom fordonsindustrin”, säger Per Wassén, vd för PowerCell. ”Klimathotet tvingar fram en snar elektrifiering av fordonsbranschen, men för massbilismen är batteridrift ingen lösning då det varken kommer att gå att få fram till tillräckligt med laddstolpar eller kapacitet i elnäten. För att klara en verklig omställning kommer det att krävas bränsleceller och vätgas och det inser nu allt fler tillverkare.”

Annons

Annons

Annons