Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Kone rankas som ett av världens mest hållbara företag 

Hisstillverkaren Kone omsatte 8,9 miljarder euro år 2017 och hade vid årets slut nästan 55 000 anställda. KONEs B-aktier är noterade på NASDAQ OMX Helsingfors i Finland. Foto: Kone-Alta
Hisstillverkaren Kone omsatte 8,9 miljarder euro år 2017 och hade vid årets slut nästan 55 000 anställda. KONEs B-aktier är noterade på NASDAQ OMX Helsingfors i Finland. Foto: Kone-Alta
Publicerad av
Markku Björkman - 31 jan 2019

Kone, ett av världens ledande företag inom hissar, rulltrappor, portar och automatiska dörrar – rankas på plats 43 över de mest hållbara företagen i världen i en ny analys genomförd av Corporate Knights. KONE var det enda hiss- och rulltrappsföretaget som kvalificerade sig i den globala rankingen över de 100 mest hållbara företagen i världen.

Corporate Knights, som är en ledande affärstidning och rankingorganisation inom hållbarhet, publicerade rankingen under World Economic Forum i Davos, Schweiz.

- Kone är en av de globalt ledande aktörerna inom hållbarhet och socialt ansvarstagande, till exempel inom områden som förmåga att få medarbetare att stanna kvar och utvecklas inom bolaget samt en jämställd fördelning av kvinnor och män i styrelsen, säger Toby Heaps, VD för Corporate Knights. Han tillade att Kone rankades som nummer två bland de 443 globala företagen inom kategorin "Machinery Manufacturing".

Global 100 ranking baseras på en omfattande analys av 7 500 företag med omsättning på över 1 miljard dollar. Företagen som presenteras på listan jämförs också med MSCI All Country World Index, som mäter global aktiemarknadsaktivitet och upprätthålls av Morgan Stanley Capital International.

- Global 100-företagen visar att hållbara alternativ och beslut också kan vara bra för ekonomin, säger Heaps i ett uttalande om Global 100, och hänvisar till analyserna som visade att ledande företag inom hållbarhet även tenderar att generera högre intäkter för investerare och öka företags livslängd.

Kone har anslutit sig till FN:s Global Compact och stöder FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Annons

Annons

Annons