Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Ny styrelseordförande i Goodbye Kansas Game Invest

Thomas Lindgren. Foto: Goodbye Kansas Game Invest
Thomas Lindgren. Foto: Goodbye Kansas Game Invest
Publicerad av
Peter Höök - 30 jan 2019

Svenska spelinvesteringsbolaget Goodbye Kansas Game Invest anlitar branschprofilen Thomas Lindgren som arbetande styrelseordförande. Tillsättningen sker omedelbart och bolaget siktar nu på att snabbt växla upp verksamheten.

Thomas Lindgren tillträder med omedelbar verkan som arbetande styrelseordförande i Goodbye Kansas Game Invest, vilket möjliggör för bolaget att fortsätta sin snabba utveckling, med målet att bli norra Europas främsta investeringsbolag för indie-studios i spelbranschen.

─ Thomas är en av branschens mest mångsidiga och kompetenta profiler, med en unik kombination av djup förståelse för de finansiella marknaderna och ett otroligt öga för potential i up-and-coming spelstudios,säger Peter Levin, grundare och koncernchef för Goodbye Kansas Holding.

Thomas Lindgren har 20 års erfarenhet från tv- och datorspelsbranschen och har tidigare arbetat som strategisk rådgivare till Goodbye Kansas Game Invest. Tack vare sin långa erfarenhet, sin kunskap om branschen och inte minst sitt breda nätverk är Thomas en flitigt anlitad konsult och entreprenör inom affärsutveckling, kapitalisering och ängelinvesteringar i spelstudios. Han är dessutom styrelseordförande i Fatshark där han nyligen ansvarade för en betydande investering från en dominerande global branschaktör. Han kommer nu att fokusera på att säkerställa och förvalta kapitaltillskott, för att växla upp verksamheten ytterligare.

─ Jag har känt Peter länge och följt Goodbye Kansas makalösa utveckling på nära håll, därför känns det fantastiskt att få ta en mer aktiv roll på spelinvesteringssidan. Sverige har en historiskt stark indie-kultur inom spelutveckling, och när vi förenar det med vår affärsmodell och de unika synergierna inom Goodbye Kansas-gruppen skulle jag säga att vi har en världsledande position och potential. Om bara några år kommer spel-branschen att ha förändrats i grunden, avseende såväl finansiering som utveckling och distribution, vi är bättre rustade att dra nytta av det än någon annan i dagsläget,säger Thomas Lindgren, styrelseordförande i Goodbye Kansas Game Invest.

Annons

Annons

Annons