Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Alfdex bygger ut sin tillverkningsenhet i Kina

Foto: Alfa Laval
Foto: Alfa Laval
Publicerad av
Peter Höök - 28 jan 2019

Alfdex, ett 50/50 joint venture mellan Alfa Laval och Concentric, meddelar idag att de kommer att bygga ut sin tillverkningsenhet i Kina under första halvåret 2019 för att möta eftefrågan som drivs av Kinas åtgärdsplan för att förbättra luftkvalitén, även kallad ”Blue Sky Action Plan”.

Kinas plan för att förbättra luftkvalitén omfattar många utsläppskällor, där tunga lastbilar är en viktig bidragande faktor. Det så kallade ”China-6” regelverket kommer att träda i kraft i Kinas största städer den 1 juli 2019 och detta förväntas resultera i att en miljon tunga lastbilar behöver bytas ut.

Alfdex-separatorn är den mest använda lösningen för aktiv rening av vevhusgaser i lastbilsmotorer. Den lanserades 2004 och de flesta lastbilstillverkare i Nordamerika, Europa och Japan har valt att installera den. Under de senaste tolv månaderna har cirka 700 000 Alfdex-separatorer sålts. Expansionen av tillverkningsenheten i Kina innebär närmare en fördubbling av den totala kapaciteten. Alfdex har även fått sina första order i Kina, varav en är från Weichai som är Kinas största motortillverkare och som även tillverkar lastbilar.

”Utvecklingen i Kina är intressant från ett affärsperspektiv, och även mycket positivt när det gäller miljöaspekten”, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Alfa Lavals Energidivision. ”Alfdex har fått sina första order från Weichai och från några andra kunder. Dessutom ser vi ett stort generellt intresse för produkten.”

Annons

Annons

Annons