Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 24 2019
Senaste Nytt

LRF Konsult tar in ny vd

Foto: LRF
Foto: LRF
Publicerad av
Peter Höök - 23 jan 2019

Katarina Klingspor, vd för LRF Konsult, har beslutat sig för att lämna sitt uppdrag och Rickard Westlund som närmast kommer från Swedbank har rekryterats som hennes ersättare. Rickard tillträder under våren.

– Efter drygt fem fantastiska år med LRF Konsult har jag valt att lämna vd-posten. Nu har vi stängt ytterligare ett år med ett riktigt starkt rörelseresultat som jag är stolt över och jag har slutfört mitt uppdrag i att öka omsättningen och lönsamheten samt stärkt positionen inom den gröna näringen. När Rickard Westlund har tillträtt går jag in som ledamot i LRF Konsultgruppens styrelse, säger Katarina Klingspor, VD LRF Konsult.

Under Katarina Klingspors ledning har LRF Konsult dessutom ökat antalet kunder och kundnöjdheten samt blivit utsett till en av Sveriges tio bästa arbetsgivare. 2018 fick LRF Konsult ytterligare en huvudägare, Altor, utöver LRF. Ägarna har breddat LRF Konsults uppdrag och en nordisk expansion står för dörren.

– Vi i styrelsen vill rikta vårt varmaste tack till Katarina. Utan henne hade LRF Konsult inte varit där bolaget är idag och vi ser fram emot att arbeta tillsammans i styrelsen framöver. Samtidigt vill vi hälsa Rickard Westlund välkommen. Rickards långa erfarenhet av att framgångsrikt leda företag i förändring, genom uppköp och expansion såväl i Norden samt övriga Europa, kommer att komma till stor nytta på LRF Konsult, säger Michael Halbye, styrelseordförande LRF Konsultgruppen.

Rickard Westlund kommer närmast från Swedbank där han är chef för privat- och företagsmarknad i Sverige där även bankens alla småföretagskunder samt skog- och lantbrukskunder ingår. I sitt ansvar har Rickard även ett nära samarbete med Swedbanks fastighetsförmedling. Dessförinnan har han bland annat arbetat som VD för Intrums verksamhet i Nordeuropa samt haft olika chefspositioner i Lindorffkoncernen.

– Jag är imponerad över hur välskött och framgångsrikt LRF Konsult är och ser mycket fram emot att fortsätta resan mot att bli Nordens bästa rådgivare till småföretagare, säger Rickard Westlund, tillträdande vdpå LRF Konsult.

Annons

Annons

Annons