Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Saab tecknar kontrakt med brittiska försvarsdepartementet

Foto: SAAB
Foto: SAAB
Publicerad av
Peter Höök - 18 jan 2019

Saab har tecknat kontrakt med det brittiska försvarsdepartementet gällande support och service för markradarsystemen Giraffe AMB. Kontraktsperioden löper från 2019 till 2024. Inom ramen för kontraktet ska Saab leverera reservdelar, reparationer, underhåll och serviceingenjörstjänster samt vidmakthålla systemdesign och hantera konfigurationsstyrning. Saab kommer att utföra arbetet dels på kundens anläggning i Thorney Island i Storbritannien, dels på Saabs anläggning i Göteborg.

– Toppklassig support är en viktig del av Saabs erbjudande. Genom att bygga in flexibilitet från grunden kan vi agera snabbt och leverera hög tillgänglighet och långsiktig hållbarhet. Vi är stolta att stötta det brittiska försvaret genom att ytterligare stärka deras förmåga att skapa en samlad bild av luftläget, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saabs multifunktionsradar Giraffe AMB är sedan 2007 i drift i Storbritannien. Radarn bidrar till att skydda de brittiska styrkorna genom att upptäcka hot som raketer, granater och missiler, samt till att skapa en lägesbild av luftrummet under operationer och vid publika evenemang.

Storbritannien är det största kundlandet för Giraffe AMB och systemen har uppgraderats till den senaste konfigurationen som bland annat har en ny generation av automatiskt igenkänningssystem som gör det möjligt att avgöra om ett flygplan är vän eller fiende. Systemet kan också integreras med datanätverket Länk 16.  Radarsystemen kommer att stödja Storbritanniens Land Environment Air Picture Provision som en del av det framtida luftvärnssystemet Sky Sabre.

Annons

Annons

Annons