Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Saab får beställning från Brasilien

Foto: SAAB
Foto: SAAB
Publicerad av
Peter Höök - 14 jan 2019

Saab har mottagit en beställning avseende leverans av det bärbara luftvärnsrobotsystemet RBS 70 NG till den brasilianska armén.Luftvärnsrobotsystemet är den senaste generationen av det bärbara luftvärnssystemet RBS 70. Utöver RBS 70 NG-systemet omfattar den brasilianska beställningen övningssystem och annan tillhörande utrustning. Detta är den brasilianska arméns första beställning och innebär en betydande uppgradering av deras luftförsvarskapacitet.

– Vi hälsar den brasilianska armén välkommen som den senaste användaren av RBS 70 NG. Vi ser deras beslut att fortsätta välja oss som leverantör som ett tydligt bevis på deras förtroende för Saabs luftförsvarslösning. RBS 70 NG erbjuder dag-/nattkapacitet, störningssäker laserstyrning och en automatisk målföljning som säkerställer att missilen träffar sitt mål, sade Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs utbud av markbaserade luftvärnsrobotsystem med kort räckvidd innehåller RBS 70 och den senaste versionen RBS 70 NG. RBS 70-systemet har varit mycket framgångsrikt på marknaden. Fler än 1 600 avfyrningssystem och över 17 000 robotar har levererats till 19 länder.

Annons

Annons

Annons