Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Instalco stärker sin VS-verksamhet i Mälardalen

Foto: Aquadus/Comfort
Foto: Aquadus/Comfort
Publicerad av
Peter Höök - 11 jan 2019

Instalco har ingått avtal om förvärv av Aquadus i Eskilstuna och stärker därmed sin position inom VS-området. Aquadus har sitt huvudkontor i Eskilstuna med verksamhet främst i Mälardalen. Bolaget utför entreprenadarbeten och service inom värme- och sanitetsområdet. För verksamhetsområdet 2017/2018 uppgick omsättningen till cirka 78 miljoner kronor. Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Aquadus med tillträde idag 11 januari.

Bolaget har idag 35 anställda och arbetar mot fastighetsbolag, industriföretag, bostadsrättsföreningar och enskilda fastighetsägare. Aquadus utför även energibesparingsåtgärder i fastigheter, optimering av värmesystem, installation av värmepumpar samt installation och byte av fjärrvärmecentraler och värmepannor.

– Aquadus är ett stabilt bolag som visat tillväxt och god lönsamhet. Med förvärvet förstärker vi inom VS-området och Aquadus kommer att skapa nya synergier för våra dotterbolag, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.

Aquadus vd Johan Gustafsson kommer att vara kvar i sin roll i bolaget.

– Vi är specialister på kvalificerade projekt som kräver stort engagemang. Vi har byggt upp och drivit Aquadus framgångsrikt och nu ser vi fram emot att gå med i Instalco och vara en del i en större grupp vilket både kommer att gynna oss och de andra dotterbolagen i koncernen, säger Johan Gustafsson.

 

Annons

Annons

Annons