Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Företaget Elkapsling gör stor investering

Foto: Elkapsling
Foto: Elkapsling
Publicerad av
Peter Höök - 10 jan 2019

Elkapsling och företagets ägare, teknikkoncernen Lagercrantz Group, storsatsar med en investering på omkring 20 miljoner kronor

– Vi stärker vår konkurrenskraft med en helt ny lackering och en robotstyrd lagerautomat. Det ger oss en toppmodern produktionslinje, säger Elkapslings vd Jakob Sandwall.

Elkapsling tillverkar skåp och kapslingar för skydd av elektrisk och elektronisk utrustning. Satsningen på den nya lagerautomaten och lackeringen gör att företaget ökar sin produktionskapacitet. Den nya lackeringslinjen består av förtvätt och rening i sex steg, torkugnar samt pulverbox. Allt i en helt automatiserad produktionslinje. Den nya pulverboxen blir den första i sitt slag i Sverige, med 3D-skanning och automatisk målning från två håll.

– Det här höjer kvaliteten i vår lackering och gör den mycket effektivare, säger Jakob Sandwall.

Lackeringen är ett slutet system där det mesta återanvänds eller återvinns och bara en bråkdel går till deponi. I anslutning till den nya lackeringslinjen kommer Elkapsling att installera en tolv meter hög robotstyrd lagerautomat, som hämtar och levererar delar till montörerna.

– Lagerautomaten kopplas till vårt affärssystem, så i samband med en beställning hämtas delarna direkt. Det gör att vi minskar ledtiderna och blir ännu säkrare i våra leveranser, säger Jakob Sandwall.

Den nya lackeringen och lagerautomaten beräknas vara i drift innan sommaren.

Annons

Annons

Annons