Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 27 2019
Senaste Nytt

Minskad orderingång för Industrin

Arkivbld
Arkivbld
Publicerad av
Peter Höök - 10 jan 2019

Industrins totala orderingång minskade med 2,7 procent i november 2018 jämfört med oktober, i säsongrensade tal. Jämfört med november föregående år minskade orderingången med 2,4 procent i kalenderkorrigerade tal.

Den totala orderingången i säsongrensade tal var oförändrad på hemmamarknaden och minskade på exportmarknaden, på månadsbasis. Jämfört med oktober minskade orderingången från utlandet med 5,6 procent i säsongrensade tal. En majoritet av industrins delbranscher visade negativ utveckling på månadsbasis i säsongrensade tal. Störst minskning uppvisade annan transportmedelsindustri med en nedgång på 21,2 procent jämfört med oktober.

På årsbasis minskade den totala orderingången i kalenderkorrigerade tal med 2,4 procent jämfört med november 2017. Orderingången från kund i Sverige ökade med 1,4 procent och från kund i utlandet minskade den med 5,4 procent.

Hittills i år har den totala orderingången i kalenderkorrigerade tal varit 1,6 procent högre än motsvarande period, januari-november 2017. Hemmamarknaden har ökat med 1,7 procent och exportmarknaden har ökat med 1,4 procent.

Annons

Annons

Annons