Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Veoneer tar kontrakt av global biltillverkare

Foto: Veoneer
Foto: Veoneer
Publicerad av
Peter Höök - 08 jan 2019

Veoneer Inc har vunnit ett kontrakt med en global biltillverkare gällande konstruktion och massproduktion av så kallade lidar-system för självkörande bilar. Lidar-system använder sig av pulserande laser för att mäta avstånd, hastighet och vinkel med hög precision. Lidar-enheten kan klassificera objekt, känna av körfältsmarkeringar och ge ett självkörande fordon en exakt positionsbestämning relativt en högupplöst karta.

– Vi är stolta över möjligheten att få leverera nästa generations lidar-system till en global biltillverkare. Det stärker ytterligare vår utveckling mot att leverera pålitliga och innovativa lösningar till bilindustrin, säger Jan Carlson vidare.

Veoneer designar och tillverkar hårdvara, mjukvara och lösningar för aktiv säkerhet, ADAS (förarassistanssystem), självkörande bilar, styrenheter och sensorer samt bromssystem. Företaget har omkring 8 300 medarbetare i 13 länder. Det ingick tidigare i Autoliv men har knoppats av och verkar nu som en egen börsnoterad enhet.

– Stora biltillverkare världen över litar på våra produkter och vår lista över kunder fortsätter att växa. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga på Veoneer arbeta för att 2019 ska bli ytterligare ett år med rekordhög orderingång, säger Jan Carlson, ordförande, vd och koncernchef för Veoneer, enligt ett pressmeddelande.
 

Annons

Annons

Annons