Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Ny verkställande direktör för Higab

Christer Svärd, ny vd på Higab från den 1 februari 2019. Bild: Privat
Christer Svärd, ny vd på Higab från den 1 februari 2019. Bild: Privat
Publicerad av
Peter Höök - 20 dec 2018

Styrelsen för Higab har beslutat att anställa Christer Svärd som vd. Han tillträder sin tjänst den 1 februari. Christer Svärd kommer närmast från en tjänst som vd på Volvo Parts SVP Service Market Logistics, Volvo, där han lett verksamheten i en global organisation med 3 800 medarbetare.

– Christer Svärds stora kompetens och erfarenhet kommer att hjälpa oss att utveckla såväl koncernen som Higabs egen verksamhet, säger Jöran Fagerlund, förste vice ordförande i Higabs styrelse.

– Det är glädjande att kunna lämna detta besked till alla anställda innan helgledigheterna. Vi har en tidplan som gör att Christer Svärd kommer att vara på plats i god tid till den nya styrelsen tar över efter årsstämman i mars, fortsätter Jöran Fagerlund.

Christer Svärd ser fram emot att börja på Higab och att fortsätta utveckla bolaget, som bland annat förvaltar kulturfastigheter i Göteborg. 

– Det känns också oerhört stimulerande att lära känna alla medarbetare och jobba tillsammans med dem för att bygga Higab för framtiden, säger Christer Svärd.

Annons

Annons

Annons