Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Nya e-handelslösningar väcker internationellt intresse

Italienska Coop inför svenska hämtskåpslösningar

Hämtskåp, StrongPoint
Hämtskåp, StrongPoint
Publicerad av
Peter Höök - 14 dec 2018

Framgångarna med norska shoptech-företaget StrongPoints hämtskåpslösningar för mat i Sverige har väckt intresse internationellt och nu är det dags för Italien att testa konceptet. Först ut att lansera är italienska Coop, som väljer att placera de första hämtskåpen i anslutning till sin allra största stormarknad i Genua.

I Sverige har Click & Collect hämtskåpslösningar för mat funnits i ett par års tid och räknas som en av framgångsfaktorerna bakom den snabba tillväxten inom e-handel för en av Sveriges största dagligvarukedjor. Bakom hämtskåpen står svenskbaserade shoptech-företaget StrongPoint, vars unika fördelar är att de klarar att förvara såväl frys-, kyl- liksom rumstempererade varor. I takt med den ökande e-handeln med mat ökar intresset nu internationellt för skåpen och näst på tur att lansera är Italien. Det är italienska Coop som nu väljer att erbjuda sina kunder att hämta upp sina förbeställda matkassar i anslutning till stormarknaden i Genua.

 Strategin bakom att lansera denna nya upphämtningstjänst är att vi vill erbjuda våra kunder en ny och innovativ upplevelse som är snabb, bekväm och sömlöst enkel. Vi har valt temperaturkontrollerade hämtskåp så att våra kunder kan hämta både frysta och färska livsmedel när det passar dem och vilken tid på dygnet som helst, utan att behöva köa inne i butiken för att hämta ut sina kassar, säger Giovanni Battista Clavarino, Hypermarket Organization and Innovation Director på Coop Italien.

– Vi märker helt klart ett ökat intresse för våra Click & Collect-skåp internationellt. I takt med att e-handeln med mat växer, ökar också behovet av fler kanaler att få ut maten till kunderna, inte minst för att kunna nå nya kundgrupper. Många konsumenter vill slippa vänta hemma på en leverans som sen kanske kommer mitt i nattning av barn eller annat olägligt. För dem är våra skåp en perfekt lösning, där man kan hämta på väg hem från jobbet till exempel. En annan fördel många nämner är snabbheten: en hämtning i våra skåp tar i snitt två minuter och görs under en tidsslot som kunden valt själv och slipper att vara låst hemma och vänta på sin hemleverans. Det upplever många kunder som en väldig fördel, säger Sven Calissendorff, vd för StrongPoint i Sverige.

Annons

Annons

Annons