Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 24 2019
Senaste Nytt

Södra Cell Värö säkrar tillgänglighet på torkmaskin

Investerar onlineövervakning för Industri 4.0

Massafabriken Södra Cell Värö. Foto: Södra/Per Pixel Petersson
Massafabriken Södra Cell Värö. Foto: Södra/Per Pixel Petersson
Publicerad av
Peter Höök - 12 dec 2018

På massabruket Södra Cell Värö är tillståndskontroll en väl inarbetad och framgångsrik del av det förebyggande underhållet. Nu gör man ytterligare investeringar i övervakningssystem och väljer det högpresterande och mycket flexibla onlinesystemet Intellinova Parallel för att maximera tillgängligheten på torkmaskinen. Onlinesystemet kommer att installeras löpande under 2019 i samarbete mellan SPM och Södra Cell.

Med sexton parallellmätande vibrationskanaler och omfattande funktionalitet för att tillmötesgå behoven för en mängd applikationer och mätkonfigurationer är Intellinova ett högeffektivt system. Högkvalitativa konditionsdata med HD-teknologi gör Intellinova Parallel EN idealiskt för integration i Industri 4.0, där datakvaliteten har stor betydelse för precisionssäkra analyser och tillförlitliga beslutsunderlag. 

Torkmaskinens vira-, press- och torkpartier kommer att bestyckas med sammanlagt 161 givare. Mätvärdena analyseras i där tydlig och överskådlig grafik över maskinen gör det enkelt att identifiera vilken maskindel som larmar för höga mätvärden. Med hjälp av det standardiserade gränssnittet REST API eller via OPC UA kan mätdata hämtas från till ett överordnat kontrollsystem och/eller Industri 4.0-system.

Andreas Lindblom, Underhållschef  säger i en kommentar till investeringen: ”Vi fortsätter att investera i utrustning från SPM så att vi kan öka fabrikens tillgänglighet genom att undvika att lagerfel tillåts utvecklas till haverier.”

Annons

Annons

Annons