Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 23 2019
Senaste Nytt

Berghs inspirerar näringslivets användning av IoT

Ska skapa 21 innovation- och kommunikationsidéer kring IoT

Jin Moen på Berghs scen, programchef för IoT Sverige
Jin Moen på Berghs scen, programchef för IoT Sverige
Publicerad av
Peter Höök - 04 dec 2018

I år samarbetar Berghs School of Communication med IoT Sverige. Studenterna reser till olika platser runtom i Sverige för att träffa några av IoT Sveriges hubbar. 

– Vi vet att kommunikation gör skillnad i samhället, och i Berghs Explore jobbar våra studenter multidisciplinärt med olika samhällsutmaningar. De ska tillsammans ta fram kreativa och innovativa kommunikationslösningar som ska inspirera näringslivet till att förbättra sitt hållbarhetsarbete och ta ett större samhällsansvar, säger Rosalin Gustafsson, programansvarig på Berghs.

– Vårt samarbete hoppas jag ska komma att utmana oss alla; IoT Sverige, IoT hubbarna, men också näringslivet och studenterna själva kring vad IoT-teknik kan göra för oss i det samhälle vi alla lever i. Det handlar också om hur vi måste jobba, multidisciplinärt och över gränserna, för att verkligen finna innovationerna och komma bortom alla hinder som också finns där, säger Petra Sundström, styrelseordförande för IoT Sverige.

Målet med Berghs Explore 2018 är att skapa 21 innovation- och kommunikationsidéer som IoT Sverige kan använda i sina möten med näringslivet, nationellt och globalt. Dessa idéer har som syfte att ge exempel på vad näringslivet skulle kunna göra för att bidra till ett ökat samhällsansvar samtidigt som de gör sina kunder nöjda och skapar gynnsamma affärer. En del av leveransen är casefilmer som beskriver och sammanfattar idéerna, och samtliga casefilmer kommer vara tillgängliga för spridning digitalt.

– Varje år söker vi efter ett aktuellt ämne att utforska. I somras läste jag bilagan DI Dimension om Sveriges utveckling inom IoT och vi kunde utläsa att det finns kraftfulla ambitioner att använda möjligheter att förändra vårt samhälle. Det vill vi gärna vara med och bidra till, säger Camilla Wallander VD Berghs.

Berghs Explore startar 3 december och avslutas 19 december med presentationer från samtliga studentgrupper. Varje grupp har tilldelats ett av IoT Sverige fokusområden, och studenterna kommer att besöka olika IoT-hubbar som finns runt om i Sverige.

Annons

Annons

Annons