Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 24 2019
Senaste Nytt

eCar Expo - Nordens största elbilsmässa

Pågår 30 november till 2 december på Svenska Mässan i Göteborg

Foto: Svenska Mässan
Foto: Svenska Mässan
Publicerad av
Peter Höök - 30 nov 2018

För bara några få år sedan utgjorde försäljningen av laddbara bilar några få promille av marknaden, vilket inte är så konstigt – utbudet bestod bara av några få bilmodeller. 2017 kunde vi räkna in mer än 40 laddbara bilmodeller på den svenska marknaden, och nu ökar utbudet snabbt.

Årets eCar Expo i Göteborg kommer en rad helt nya modeller att visas, från tillverkare som tidigare inte har haft några laddbara bilar i sina modellprogram. Den nya skattemodellen som infördes i år – Bonus-Malus – subventionerar starkt laddbara bilar, och köerna växer hos handlarna. eCarExpo samlar marknadens alla laddbara bilar under ett tak, så att man kan jämföra och bekanta dig med framtidens mobilitet på ett enda ställe.

Under hela mässans gång kommer scenen att fyllas med intressanta och informativa föreläsningar och debatter för alla som vill veta mer om omställningen till eldrivet. Fredagen under eCarExpo är specialkomponerad för utställarnas inbjudna gäster och möten mellan branschernas representanter.

Annons

Annons

Annons