Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Skakiga Asienbörser inför helgens G20-möte

Shizuo Kambayashi/AP/TT: En fabriksarbetare på Nissan undersöker motorer. Industriproduktionen i Japan stiger. Arkivbild.
Shizuo Kambayashi/AP/TT: En fabriksarbetare på Nissan undersöker motorer. Industriproduktionen i Japan stiger. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 30 nov 2018

Det var nervöst men överlag positivt på ledande Asienbörser under fredagens handel, inför helgens G20-möte i Argentina, där USA:s president Donald Trump och Kinas ledare Xi Jinping ska träffas.

Tokyobörsens Nikkei 225-index steg 0,4 procent, medan det bredare Topix-index gick upp 0,5 procent. Ett stigande oljepris, efter det att Ryssland öppnade för en uppgörelse om produktionsbegränsningar med oljekartellen Opec, bidrog till lyftet.

Seoulbörsens Kospi-index föll samtidigt 0,8 procent sedan Sydkoreas centralbank höjt styrräntan.

Shanghai- och Hongkongbörsen ligger på plus i den avslutande handeln – med uppgångar på 0,6 respektive 0,5 procent. Uppgången kommer trots att ett inköpschefsindex för november från Kinas industri föll till 50,0 – det vill säga mitt på skiljelinjen mellan ökad och minskad aktivitet i sektorn.

Helgens möte mellan Xi och Trump blir det första mellan ledarna på över ett år och det har inför samtalen spekulerats i att det ska tas steg mot förhandlingar för att lösa handelskonflikten mellan världens två största ekonomier.

Annons

Annons

Annons