Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Presenterar idéer för svensk legotillverkning

Processar idéer på Innovation Race under Elmia Subcontractor

Linda Fransson. Foto: Gnosjö Automatsvarvning
Linda Fransson. Foto: Gnosjö Automatsvarvning
Publicerad av
Peter Höök - 14 nov 2018

– Under 32 timmar har 24 specialister processat idéer kring vad svensk legotillverkning måste göra för att vara konkurrenskraftiga i framtiden. Nu presenteras idéerna från vårt Innovation Race på mässan Elmia Subcontractor i Jönköping.

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, har suttit back office och hjälpt de fyra grupperna att söka svar på sina frågor under idéprocessen. 

– Frågorna har handlat om allt från hur man kan spåra enskilda svarvade precisionsdetaljer till vad entreprenörer har störst behov av för att gå från uppfinning i byrålådan till innovativ produkt för marknaden. 

De inbjudna är från vitt skilda branscher – industridesigners, ingenjörer, grafiker, kommunikatörer, digitala utvecklare och hållbarhetsexperter – allt för så många infallsvinklar som möjligt.

– Det ska bli mycket intressant att se vad grupperna presenterar. Som processledare under racet har jag hört en del. Därför hoppas jag på embryon till koncept för produkter, metoder och tjänster som inte funnits tidigare och som kommer ta svensk industri framåt, säger Olle Hansson från Innovation Plant.   

Kristina Frisk, vd för SVID, sitter med i gruppen som utvecklar idéer kring industridesign. 

– Första dygnet har varit fantastiskt inspirerande. Innovationsracet visar kraften i svensk industri.

 

Annons

Annons

Annons