Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Midway Holding säljer Stans & Press Industriservice

Köpare är Teqnion

Arkivbild
Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 06 nov 2018

Midway Holding har idag ingått ett avtal om att avyttra dotterbolaget Stans & Press Industriservice i Olofström till Teqnion. Avtalet innebär att Teqnion tillträder aktierna idag den 6 november 2018.

I samband med avyttringen värderas bolaget till cirka 28 miljoner kronor på skuldfri basis. Köpeskillingen innebär en negativ resultateffekt på cirka 14 miljoner kronor och en positiv kassaflödeseffekt vid tillträde om cirka 18 miljoner kronor. Stans & Press, inklusive resultat från avyttringen, redovisas som avvecklad verksamhet från och med Midways fjärde kvartal för 2018. Under 2017 omsatte Stans & Press 113 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 4 miljoner kronor.

– Vårt arbete med att förändra Midwaykoncernens portfölj mot färre, större och lönsamma bolag fortsätter steg för steg, säger Midway Holdings Sverker Lindberg. Stans & Press är ett starkt och välkänt varumärke inom sin nisch och vi ser att företaget har större möjligheter att utvecklas på ett positivt sätt hos den nye ägaren Teqnion.

Annons

Annons

Annons