Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Volvo Financial Services lanserar iLabX

Nytt innovationslabb för teknologientreprenörer

Foto: Volvo Financial Services
Foto: Volvo Financial Services
Publicerad av
Peter Höök - 06 nov 2018

Volvo Financial Services, VFS, lanserar iLabX, ett accelaratorprogram i syfte att erbjuda entreprenörsbolag globalt att samarbeta med VFS kring utveckling och implementering av nya och innovativa lösningar och teknologier som ska ge nytta till kunder, handlare och partners.  iLabX drivs i samarbete med en specialist inom företagsinnovation, L Marks, som ansvarar för programmet.

Från och med nu tar programmet emot anmälningar i fyra kategorier:Lösningar som gör det enklare och mer tillgängligt för våra kunderatt köpa fordon, delar, service och finansiella lösningar som en del av totalerbjudandet från Volvokoncernen.   Plattformar och produkterbjudanden som möjliggör snabbare och enklare tillgång till sina fordon för ägarna. Kategorin adresserar nyare teknologier som automation, elektromobilitet och uppkopplade fordon. Lösningar som leder till nivåskillnad inom affärsprestanda genom digital transformationsamt lösningar som blickar 10-20 år fram i tiden avseende finansiella tjänster och som kan omstrukturera dagens föreställningar om affärsmodeller, kapitalanskaffning, kredit- och riskbedömningar samt kapitalflöden.

– iLabX är stället där innovation och implementing möts. Vi letar efter kreativa ideer som kan hjälpa till att lösa spännande utmaningar i vår industri med syfte att möta våra kunders föränderliga behov. Genom att arbeta tillsammans med andra entreprenöriellt sinnade bolag vill vi driva fram nya sätt att tänka, utforska nya teknologier och utveckla banbrytande lösningar. Vår ambition är att säkerställa VFS långsiktiga relevans för våra kunder, säger Scott Rafkin, VD på VFS.

Efter anmälningsperioden kommer 15 finalister inom vardera kategori bli inbjudna att presentera sina ideer för VFS ledning. Av finalisterna kommer upp till sex stycken bli inbjudna till ett tio veckor långt innovationslabb på VFS huvudkontor i Greensboro, North Carolina i USA för att ytterligare utveckla sina innovationer tillsammans med experter inom den kommersiella transport- och finanstjänsteindustrin.

Annons

Annons

Annons