Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Riksbyggen tar förvaltningsuppdrag av Stenvalvet i Falun

Omfattar totalyta på 23 500 kvadratmeter

Foto: Riksbyggen
Foto: Riksbyggen
Publicerad av
Peter Höök - 06 nov 2018

Från den 1 november tar Riksbyggen över drift och skötsel av  Faluns största vårdcentral, äldreboende och tandläkarmottagning. Riksbyggen sköter sedan tidigare ett antal olika fastigheter i Falun på uppdrag av Stenvalvet, bland annat Polishuset med häkte och Skattehuset. Sammanlagt handlar det om en totalyta på 23 500 kvadratmeter och nu utökas uppdraget med fastigheten Norslundsskogen 5. Fastigheten är på cirka 7 000 kvadratmeter och den totala tomtytan på 8 600 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada och stolta över det nya avtalet med Stenvalvet. Nu ser vi fram emot att ta hand om fastigheten och ge bästa tänkbara service till hyresgästerna, säger Joacim Backelin, kundgruppschef, Riksbyggens fastighetsförvaltning.

I uppdraget ingår bland annat driftoptimering, övervakning, felavhjälpande underhåll, jour, tillsyn/skötsel av fastighet och tekniska installationer och yttre skötsel. Avtalet gäller från 1 november och löper till en början på tre år.

Inom marknadsområde Dalarna förvaltar Riksbyggen 115 bostadsrättsföreningar med sammanlagt 5 300 lägenheter samt ett stort antal hyreslägenheter med kommersiella ägare. I Dalarna har Riksbyggen uppdrag från drygt 60 kommersiella och offentliga fastighetsägare. Sammanlagt drygt 60 anställda arbetar inom marknadsområdet.

Annons

Annons

Annons