Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Instalco renoverar hotell Savoy i Malmö

Uppdraget ska vara klart under våren 2019

Foto: Hotel Savoy
Foto: Hotel Savoy
Publicerad av
Peter Höök - 02 nov 2018

Tre Instalcobolag inom el, VS och ventilation har fått uppdrag att vara med i renoveringen av anrika Elite Hotel Savoy i Malmö. Uppdraget är utformat i ett samverkansprojekt med PEAB som beställare.

Det klassiska Hotel Savoy i Malmö står under renovering och Rörläggaren, El-Pågarna och VFB har fått i uppdrag att utföra planering, projektering och installationer. Renoveringen gäller ett 30-tal hotellrum med intilliggande ytor samt byte av värmesystem i entré och matsal.

– Vi har ett väl inarbetat samarbete Instalcobolagen emellan och det här är ett bra exempel hur vi på bästa sätt kan leverera en mulitdiciplinär och smidig lösning till kunden, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig för Instalco Syd.

Hotel Savoy i Malmö är ett av Sveriges äldsta hotell där huvuddelen av huset byggdes i mitten av 1800-talet. Efter sekelskiftet byggdes hotellet om till dagens utformning och fick namnet Hotel Savoy. 

Den gamla fastighetens många ombyggnationer genom åren ställer höga krav på den aktuella renoveringen. Därför har projekteringen och samarbetet mellan parterna inför renoveringen varit extra viktig för att få ett så bra utgångsläge som möjligt.

 

Annons

Annons

Annons