Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Stopp i produktionen på Fors bruk

Uppstart av produktionen planeras helgen vecka 45
 

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Peter Höök - 01 nov 2018

Under den kommande veckan finns 300 entreprenörer på plats i Fors för att utföra underhåll, rengöring och installationer på bruket. Även hundratals av Stora Ensos egna medarbetare arbetar med underhållsstoppet när runt 1 350 arbeten ska utföras under en dryg vecka.

– Den största installationen sker i vår massafabrik där vi får ny utrustning som gör att vi kan tillverka en fluffigare massa. Detta leder till att vi kan reducera mängden fibrer men ändå producera en styv kartong av hög kvalitet med en jämn och fin yta. Det blir en mer resurseffektiv tillverkning av vår kartong, säger Richard Morén, investeringschef på Fors bruk.

Under underhållsstoppet kommer även arbete påbörjas för installation av ett nytt kyltorn med högre kapacitet. Det kommer att ytterligare minska verksamhetens miljöpåverkan.  Det är många personer på plats och det pågår mycket arbeten samtidigt under en intensiv vecka på bruket.
 

– Vårt absolut viktigaste uppdrag är att det blir ett säkert stopp för alla som är på plats och utför arbeten, säger Richard Morén.   

Annons

Annons

Annons