Mötesplatsen för dig inom svensk industri, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Vallviks bruk höjer säkerheten med SSG On site

Krav på appen inne på Vallviksområdet

Foto: SSG
Foto: SSG
Publicerad av
Peter Höök - 01 nov 2018

Sedan i somras använder Vallviks bruk SSG On site. Erfarenheterna är mycket positiva.

– Det här är ett otroligt bra och lättanvänt verktyg för att få ut livsnödvändig säkerhetsinformation, liksom nyheter om viktiga händelser på bruket, säger Arvid Sjöström.

Sedan i somras arbetar Vallviks bruk intensivt med SSG On site.

– Bakgrunden var att vi kände att vi tidigare inte hade rätt sätt att nå entreprenörerna. Vi fick inte ut informationen som vi önskade och vi fångade inte upp alla. Vi valde då att installera SSG On site, som ju har blivit något av en branschstandard och som har ett helt nytt sätt att angripa informationsproblemet med en ny approach, säger Arvid Sjöström, som under året har tillträtt som ny säkerhetschef på Vallviks bruk.

SSG On site används sedan i somras av brukets 150 anställda, liksom av det 50-tal entreprenörer, som dagligen besöker Vallvik. I början på oktober togs nästa steg i samband med brukets stora sedan tidigare planerade underhållsstopp, som engagerat ytterligare 550 entreprenörer.

– Vi hade samverkansmöten inför höststoppet med alla entreprenadföretags kontaktmän, där vi presenterade SSG On site och vilken säkerhetsinformation som gäller på bruket samtidigt som vi förklarade att vi numera ställer krav på denna app inne på Vallviksområdet, liksom att alla tar del av informationen som finns på denna, säger Arvid Sjöström.

Alla användare – både anställda och entreprenörer – Har nu lättare att kommunicera med varandra i och med att kontaktlistor och övrig skyddsinformation finns på en gemensam plattform. Kommer det en fråga från en entreprenör om vad som gäller, så är det bara att hänvisa till SSG-appen.

Annons

Annons

Annons