Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Bulten flyttar verksamheten i Kina

Innebär investeringar om cirka 25 miljoner kronor

Tommy Andersson, vd och koncernchef Bulten
Tommy Andersson, vd och koncernchef Bulten
Publicerad av
Peter Höök - 25 okt 2018

Bulten har fattat beslut om att flytta verksamheten i Kina från Beijing till Tianjin. Syftet är att kunna expandera på den lokala kinesiska marknaden där Bultens volymer och tillväxtmöjligheter ökar från en tidigare relativt låg nivå. Flytten påbörjas 2018 och planeras vara klar i slutet av 2019.

– Med denna flytt stärker vi vår position i Kina och kan skala upp framtida volymer till en annan nivå, säger Tommy Andersson, vd och koncernchef för Bulten.

Den nya fabriken kommer att vara belägen i “XEDA International Industrial Park” i Tianjin, cirka 150 kilometer från nuvarande anläggning, där Bulten kommer att hyra lokaler i en helt ny anläggning med senaste reningsteknik. Flytten startar under 2018 och beräknas vara klar i slutet av 2019. Flytten innebär investeringar om cirka 25 miljoner kronor och kostnaderna förväntas uppgå till 16-20 miljoner kronor fördelat över flyttperioden, med merparten under 2019.

– Med denna flytt får vi ett effektivt och mer miljövänligt produktionsflöde med kapacitet för att hantera framtida tillväxt. Jag ser fram emot denna flytt som kommer att ta Bulten till en ny nivå på den kinesiska marknaden, säger Edith Wang, Bultens vd i Kina.

Annons

Annons

Annons