Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Levererar tillståndskontroll till BillerudKorsnäs

SKF levererar online system

Foto: SKF
Foto: SKF
Publicerad av
Peter Höök - 11 okt 2018

SKF leverererar den senaste generationen online övervakningssystem SKF IMx till BillerudKorsnäs produktionsanläggning i Gävle för övervakning av kritisk maskinutrustning. Installationen som är i sitt slutskede omfattar online system för valsar och cylindrar på Pappersmaskin 5. Systemet gör det möjligt för servicetekniker att tidigt upptäcka avvikelser i anläggningen och sätta in rätt underhållsåtgärder.

– SKF IMx systemen används i anläggningar världen över och är resultatet av mångårig erfarenhet och forskning på området, säger Lars Erik Heed vibrationsspecialist på SKF i Sverige.

Övervakningen av valsar och cylindrar i torkparti i PM5 sker med SKF IMx online system som levereras i 16 och 32 kanalers versioner. Systemet mäter simultant och ger användaren en direkt bild av maskinens prestanda. Systemet fungerar också som ett verktyg för tillståndsbaserat underhåll där servicetekniker tidigt kan upptäcka problem och utföra rätt åtgärd vid planerade underhållsstopp.

Förutom vibrationer mäter också systemet varvtal, tryck och temperatur. Det går även att koppla in partikelräknare i IMx-enheten. SKF erbjuder också ingenjörssupport som stöd vid lager- och maskinrelaterade problem i syfte att öka maskinlivslängd och öka tillgängligheten i maskinparken.

För att utveckla kunskap och teknologi i den absoluta forskningsfronten bedriver SKF och Luleå Tekniska Universitet ett center för avancerad tillståndskontroll.

Annons

Annons

Annons