Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Innovationer för framtidens industri på Scanautomatic

Visar upp ”Det smarta digitala sågverket”

Foto: Schneider Electric
Foto: Schneider Electric
Publicerad av
Peter Höök - 08 okt 2018

På industrimässan Scanautomatic 9-11 oktober visar Schneider Electric bolagets senaste innovationer inom industriell automation och energihantering. Ett exempel på hur de senaste lösningarna används i praktiken är det tvååriga projektet ”Det smarta digitala sågverket”. I Göteborg demonstrerar Schneider Electric bland annat sin IoT-plattform EcoStruxure och visar konkreta exempel på hur den används idag inom energihantering, automation och säkerhet av maskiner och anläggningar.

– Framtidens industri består av innovativa, uppkopplade lösningar där maskiner, människor och visioner möts. Vår IoT-plattform EcoStruxure är öppen, säker och skalbar och bidrar till en digital och hållbar utveckling av industrin. Välkommen till vår monter för att prata med våra experter och systemarkitekter om framtidens industri, säger Magnus Sjöström, Key Account Manager på Schneider Electric Sverige.

För två år sedan startade arbetet med att göra Moelven Valåsen utanför Karlskoga till Sveriges smartaste sågverk genom att anpassa det till Industri 4.0-teknologi. I det tvååriga projektet ”Det smarta digitala sågverket” tog sågverket täten inom produktionsteknik i branschen. Schneider Electric levererar bland annat energikartläggningar, elmätare och mjukvara till projektet. Några av målen var att minska sågverkets energiförbrukning med tio procent, att minimera ställtider och oplanerade stopp samt att öka värdeutbytet med tio procent. 

På ett seminarium på Scanautomatic berättar några av aktörerna bakom projektet mer om dess resultat, lärdomar och utmaningar. Bakom projektet står Moelven Valåsen, RISE Research Institutes of Sweden, RemaSawco och Schneider Electric, med finansiering av Vinnova.

Annons

Annons

Annons