Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 24 2019
Senaste Nytt

Nordic Paper utökar onlineövervakningen

Omfattar nu även drifterna

Nordic Paper Bäckhammar
Nordic Paper Bäckhammar
Publicerad av
Peter Höök - 02 okt 2018

Papperskoncernen Nordic Papers anläggning i värmländska Bäckhammar har nyligen utökat onlineövervakningen på pappersmaskinen PM4 till att även omfatta drifterna, allt för att uppnå en högre maskintillgänglighet. Maskinkomponenter som inkluderas i den senaste installationen är lager i motorer, kardanaxlar, samt lager och drev i växellådor.

De mätsystem som installerats är det senaste och mest kraftfulla onlinesystemet som består av sexton kanaler vibration som alla mäter parallellt och som erbjuder en omfattande flexibilitet för konfiguration av komplexa mätuppdrag.

Totalt installeras fyrtio accelerometrar, som kombinerar vibrations- och stötpulsmätning i samma sensor med SPM:s patenterade mätmetoder. Mätmetoderna ger extremt lång förvarning mot nedsatt mekanisk kondition med tydliga mätresultat för enkel skadeidentifiering och god underhållsplanering.

Installation har skett löpande under den gångna våren och sommaren, och systemet beräknas vara driftsatt och klart i dagarna, när PM4 startar igen efter årets höststopp.

Annons

Annons

Annons